Турция обвини 17 заподозрени за участие в атентата в Истанбул в опити

...
Турция обвини 17 заподозрени за участие в атентата в Истанбул в опити
Коментари Харесай

Турция съди 17 души за участие в атентата в Истанбул

Турция обвини 17 обвинени за присъединяване в атентата в Истанбул в опити за дестабилизиране на страната, умишлени убийства и опити за ликвидиране.

Съдът освободи други трима обвинени от ареста в очакване на процеса, съобщи Анадолската организация. Той също по този начин подреди депортирането от Турция на 29 души, които бяха задържани от полицията по отношение на нападението.

Прокурорите разпитаха основния обвинен за офанзивата, сирийка, която е обвинена, че е оставила заредена с тротил бомба на бул. " Истиклял ", в продължение на към пет часа.

Жената, разпозната като Ахлам Албашир, твърди, че е споделила на разпитващите, че е влезнала незаконно в Турция и е останала в къща в Истанбул в продължение на четири месеца, преструвайки се на двойка с един от другите обвинени, заяви Анадолската организация.

Очаква се да бъде избрана дата за процеса, след като прокурорите изготвят обвинителния акт, което може да отнеме месеци.

Припомняме, че истанбулската полиция заяви по-рано, че са арестувани общо 50 души, като посочи, че взривното вещество, употребявано при нападението, е било тротил.

На 13 ноември, в центъра на Истанбул имаше мощна детонация, а правоохранителните органи и управляващите на страната оповестиха, че става дума за терористична офанзива.

По-късно стана ясно, че вследствие на случая са починали шестима души, а повече от 80 са били ранени. Турската полиция заяви, че е задържала причинителя на нападението.

Авеню " Истиклял " беше отворено още веднъж за пешеходно придвижване в 6 ч. сутринта на 14 ноември, откакто полицията завърши огледите на мястото на случая.

По време на над 35-годишната си терористична акция против Турция ПКК - включена в листата на терористичните организации на Турция, Съединени американски щати и Европейския съюз - е виновна за гибелта на повече от 40 000 души, в това число дами, деца и бебета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР